Coversity gestaakt

Repeater

RepeaterTja. AT en innovatie. Vrienden gaan het nooit worden. Een tijdje terug schreven we over het CoVersity project : een fraai stukje technische ontwikkeling van collega-amateurs in het noorden en oosten van het land. Maar aangezien AT momenteel een verscherpt beleid voert m.b.t. (on)beheerde repeaters, staat de zaak momenteel uit…

 

 

De initiators van het project zijn enige tijd geleden al gestart met de aanvraag van een A.T.O.F. (een repeater-vergunning) voor Coversity. Tot op heden draaien ze nl. onder de machtiging van alle medewerkende zendamateurs, maar voor de toekomst is het beter om het experiment een zelfstandige status te geven. Bovendien mag het dus niet, formeel. Het Agentschap Telecom heeft intussen geadviseerd om hierop vooruit lopend het Coversity experiment even te staken. Dus is het nu stil op de Coversity frequentie. Hopelijk wordt dit initiatief niet onmiddellijk de nek om gedraaid vanwege allerlei regeltjes (de afstanden tussen repeaters op dezelfde frequentie bijvoorbeeld), maar wordt er gekeken naar de waarde van het experiment. En desnoods een aparte frequentie voor toegewezen. Ruimte zat op 70cm, zou je zeggen. Even afwachten maar. Tot die tijd is het dus stil op 430.075. Meer informatie is op de Coversity website te vinden.