Legerdump Exel

armydump

armydumpZe worden wat schaars, de echte legerdumps. Alle apparatuur is inmiddels wel een keer opgekocht en verhandeld, en door de bezuinigingen zal Defensie waarschijnlijk ook niet meer zo snel afschrijven HI. Iedereen kent natuurlijk Baco wel, maar de legerdump in Exel is wat minder bekend.

 

 

 

 

Nou is het ook niet hun voornaamste bron van inkomsten: feitelijk is het een autosloperij waar in een van de schuren een wand is ingeruimd voor de verkoop van apparatuur en ook onderdelen ex-equipment. Ik ben er vorig jaar een keer geweest om een afstemcondensator voor mijn B2-replica te scoren: men weet absoluut goed wat de prijzen zijn voor de aangeboden waar. Goedkoop je slag slaan is er dus niet bij. Maar er is nog wel veel spul op voorraad: kijk bijvoorbeeld eens op de pagina met zendapparatuur . Of gewoon wat ze verder nog hebben. Wel even van tevoren bellen, want de schuur is niet permanent bevolkt. En oh ja, neem een tolk mee; Exel ligt tussen het Gelderse Laren en Lochem en als je vergeet te remmen schiet je Duitsland in. Ik had nogal moeite met het lokale dialect, maar dat heb ik na Gouda al, dus dat is wellicht geen maatstaf. Je komt er langs als je naar Bad Bentheim rijdt, dus wellicht is een extra bezoekje dan in te plannen.