Complete radio in één chip

silchip
silchipSilicon Labs introduceert een nieuwe serie radio-ontvangerchips met zeer hoog integratieniveau. De multiband (MG-KG-FM) radiochips zijn bedoeld voor toepassing in radio’s met mechanische afstemming. 
 
 
 
 

Door het hoge integratieniveau zijn er voor een complete radio naast de radiochip slechts een paar ontkoppelcondensatoren, een (ferriet-)antenne en een potmeter voor de afstemming nodig. Omdat China een belangrijke afnemer van deze radiochips is, kan hiermee in de FM-band ook het geluid van Chinese tv-zenders worden ontvangen.

 
De nieuwe serie radiochips bestaat uit drie modellen waarvan de Si4825 de eenvoudigste (mono-)uitvoering is. De Si4827 kan op een digitaal display worden aangesloten en de Si4836 heeft stereo-uitgangen. Het ontvangstbereik van alle modellen is 504-1750 kHz (MG), 2,3-28,5 MHz (KG) en 64-109 MHz. Omschakeling tussen de banden gebeurt met behulp van weerstanden. De voedingsspanning mag liggen tussen 2,0 en 3,6 V. De Si4825 en Si4836 hebben een extra laag stroomverbruik waardoor voeding uit twee AAA-batterijen mogelijk is.
 
De Si4825/27/36 multiband ontvangerchips worden geleverd in een 16-pens SOIC-behuizing.