Duitse ANWB ontevreden over e-bikes

e-bike

e-bikeEen redelijk onopvallend berichtje in het nieuws van vandaag. De Duitse verkeersorganisatie ADAC, zusterorganisatie van de ANWB, heeft in een test een groot aantal elektrische fietsen als 'gebrekkig' bestempeld. Dat geldt volgens de ADAC, die de test op haar website heeft staan, ook voor een van de fietsen van fabrikant Accell. So what, zou je zeggen.

 

Maar let op het vervolg van het bericht:

"Volgens ADAC vallen veel fietsen negatief op door de veiligheid en duurzaamheid. Sommige modellen schieten tekort door zwak materiaal. Anderen, onder meer de Raleigh Impulse die door Accell wordt geproduceerd, sturen zulke krachtige elektromagnetische golven uit, dat systemen van politie en reddingsdiensten worden verstoord. Raleigh wordt wel gecomplimenteerd met de afstand die men op een accu kan rijden.

Van de 16 geteste modellen worden er slechts 2 helemaal als goed en drie als 'bevredigend’ beoordeeld. ADAC is in Duitsland een machtige consumentenorganisatie met 18 miljoen leden."

Ik denk dat het vetgedrukte gedeelte in het bericht lekentaal is voor "Die omvormers in die fietsen zijn zó beroerd ontstoord dat radio-ontvangst in de wijde omtrek onmogelijk wordt". Heb je eindelijk die PLC's bij de buren uit hun huis gepraat en de plasma-schermen in de omgeving in aluminiumfolie laten verpakken, gaat je ontvanger dicht door bejaarden met tegenwind. Het is maar dat je het weet…