SmallWonderlabs stopt ermee

T_IM003719

T_IM003719SmallWonderlabs, een bekende naam onder de QRP kitbouwers sinds het midden van de 90-er jaren, houdt er mee op.

 

 

 

“Er komt een tijd in ieders carriere wanneer het genoeg is! Ik heb dat punt bereikt,” zegt oprichter van SmallWonderLabs Dave Benson, K1SWL, op 10 oktober op zijn website . “Ik sluit Small Wonder Labs met onmiddellijke ingang. Ik ben gestopt met de verkoop van de RockMite (wie heeft er geen een ?) en binnenkort worden de laatste paar dozijn orders verscheept.”

Benson zegt dat hij nog wel gedurende "een beperkte tijd" doorgaat met het ondersteunen van bestaande klanten bij het verkrijgen van ontbrekende RockMite onderdelen. Benson zegt dat hij in overleg is met een andere QRP leverancier om de productie en verkoop van de RockMite over te nemen. “Ik hou de Small Wonder Labs website nog een jaar in de lucht, en daarop zal de documentatie van mijn eerdere producten nog te vinden zijn,” voegt hij daaraan toe, daarbij opmerkend dat hij geen onderdelenlijsten bijhoudt van al lang niet meer leverbare producten en dat hij ook niet “nog één printje” heeft voor kits die hij niet meer voert (dat probleem kennen we maar al te goed…). “Alsjeblief niet erom vragen!” benadrukt hij, klanten doorverwijzend naar de Kits and Parts dot com site.

SWL is ook bekend vanwege Benson’s SW en DSW-II transceiver producten en zijn PSK Warblers, naast nog veel meer producten. Nu hij genesteld is in de bossen van New Hampshire, zegt Benson dat zijn huis klaar is en dat “het tijd voor me is om me aan andere interesses te wijden.” Als elektriciën uit Connecticut startte Benson SWL in 1996, hoewel hij de laatste jaren al niet veel meer aan amateurradio deed. “Ik wil iedereen bedanken die over de jaren mijn kits gekocht hebben,” zegt hij. Jullie waren fantastisch en het was leuk om te doen!”