Kinderwens met afstandsbediening

chip

chipAlles zelf willen regelen is een menselijke eigenschap. En dat geldt dus ook voor vruchtbaarheid en gezinsplanning. Zo bestaat er sinds kort high-tech geboorteregeling en dan heb ik het niet over condooms van grafeen – dat is geen grap, die zijn echt in ontwikkeling!

 

 

Het startup-bedrijf MicroCHIPS uit Massachusetts heeft onlangs een anticonceptie-implantaat geïntroduceerd dat bij een kinderwens kan worden uitgeschakeld met een afstandsbediening. Na het implanteren levert de kleine chip dagelijks een dosis van 30 mg van het hormoon levonorgestrel. In deze ‘digitale pil’ is het anticonceptiemiddel ondergebracht in kleine kamertjes die zijn afgesloten met een membraan van platina en titanium. Als er een stroom door dit membraan loopt, smelt het tijdelijk en komt de dagelijkse micro-dosis van het hormoon vrij. Eén enkele chip met afmetingen van 20 x20 x7 mm bevat voldoende van deze stof om 16 jaar mee te gaan.

Maar als het kan worden bestuurd, kan het ook worden gehackt. En dat is wel erg riskant: stel je voor, een boze ex met een universele afstandsbediening…