Alternatief voor QRZ.com

hamqth533

hamqth533Met HamQTH stelt Petr Hlozek, OK2CQR, een gratis internationale roepnamenlijst ter beschikking. In tegenstelling tot andere bekende sites als QRZ.com of QTH.net zijn van alle amateurs de ingegeven/vrijgegeven gegevens zonder voorafgaande registratie in te zien.

 

Wat uiteindelijk voor elke geïnteresseerde of alleen voor geregistreerde gebruikers zichtbaar is, bepaalt elke zendamateur zelf. Dat kan alleen de naam of het QTH zijn, maar ook het post-, web- of e-mail-adres en nog veel meer parameters die je kunt kiezen. Ook foto's en een biografie zijn te publiceren. Wie er echt niet in wil staan, hoeft alleen de beheerder maar een mailtje te sturen. Er is ook een mogelijkheid tot het uploaden van logs in ADIF-formaat en dat in een online te doorzoeken logboek op te nemen. Ook aan de ontwikkelaars van logboeken en andere online toepassingen is gedacht: de voor het uitlezen van de gegevens benodigde XML bestanden zijn vrij verkrijgbaar. Wie alle mogelijkheden wil benutten, moet een kleine bijdrage betalen. Daarnaast zijn donaties uiteraard altijd welkom.

Je vindt de nieuwe website op deze link .