De MW en KW zenders van Radio Zweden

Zender in Horby

Zender in HorbyEen paar dagen geleden dook er een zeer interessante documentaire op die een mooi beeld geeft van de kortegolf zenders van Radio Zweden in Hörby, en de AM-zender te Sölvesborg. Håkan Widenstedt was de Chef Technicus voor Radio Zweden ten tijde van het maken van deze film in 2006.

 

Wat deze video zo interessant maakt is het gedetailleerde beeld van de binnenkant van deze kortegolf en middengolf zenders, en het geeft een kijkje in de keuken van het dagelijks werk van een zendertechnicus bij een grote internationale omroeper. Radio Zweden was in die tijd een geliefd en populair station dat nog dagelijks gemist wordt.

De film is gemaakt ter nagedachtenis aan Håkan, die in 2011 overleed.
De video duurt 30 minuten en werd gefilmd em geproduceerd door Kelly Lindman. De voertaal is Zweeds met Engelse ondertiteling.

De originele link vind je op:
http://medxr.blogspot.com.au/2015/01/radio-swedens-transmitters-and-log-book.html

of kijk de video hier: