Nieuwe UK/EI DX contest

facepalm

facepalmVoor al degenen waarvoor de hobby bestaat uit het roepen van 59 met een volgnummer: er wordt weer een nieuwe contest aan de eindeloze lijst radiowedstrijdjes toegevoegd.

 

 

In december wordt een nieuwe contest geïntroduceerd met als doel het promoten van activiteit tussen stations in Engeland en Ierland (UK/EI) en de rest van de wereld, met een CW variant in januari. Het SSB weekend vindt plaats van 5-6 december, en het CW weekend van 23-24 januari. Beide contesten starten om 1200 op zaterdag en eindigen 24 uur later. De nieuwe contest wordt gesponsord door de United Kingdom and Ireland Contest Club (UKEICC) .

De contest vindt plaats op 80, 40, 20, 15, en 10 meter, waardoor deze banden verder onbruikbaar worden voor normaal gebruik.

Het beoordelen van de contest wordt geautomatiseerd, en logs moeten binnen twee uur na afloop al ingediend zijn. Diverse populaire logging programma's, inclusief N1MM Logger+, ondersteunen deze ramp contest.

Ik ben een sterk voorstander van het invoeren van contestloze weekenden. Het is van de zotte dat ik juist op de momenten dat ik tijd heb voor de hobby, nooit een fatsoenlijk rapport kan vragen of wat experimenten kan doen omdat elk weekend weer gefrustreerde totaalmalloten met kiloWatts mijn (meestal QRP) signaaltjes platwalsen, en áls ze me al wensen te horen, uitsluitend geïnteresseerd zijn in hun volgnummer. Een groter bewijs van het failliet van het zendamateurisme dan een contest is niet denkbaar.

Is contesten jouw ding, dan is HIER meer informatie te vinden.