Ofcom onderzoekt VHF voor IoT

ofcom

ofcomHet Engelse AT, Ofcom, onderzoekt of er spectrum in het VHF gebied vrijgemaakt kan worden voor de uitbreiding van het Internet of Things (IoT).

 

 

Men denkt daarbij aan ongeveer 10 MHz bestaand spectrum voor deze nieuwe toepassing.

Het Internet of Things (IoT) is bedoeld om vele voorheen niet verbonden apparaten nu met elkaar te laten communiceren en data uit te laten wisselen via wat ‘Machine-to-Machine’ communicatie (M2M) genoemd wordt.

Ofcom mikt erop om M2M toepassingen onder te brengen in spectrum dat ze in staat stelt om draadloos over grote afstanden te communiceren. Dit VHF spectrum heeft eigenschappen die verschillen van andere frequenties die nu al in gebruik zijn voor het IoT, en kan afgelegen locaties bereiken dat met andere frequenties niet mogelijk is.

Ofcom is ervan overtuigd dat toegang tot spectrum in dit gebied nieuwe mogelijkheden geeft en voordelen biedt voor burgers en consumenten, in het bijzonder voor degenen die in afgelegen gebieden in Engeland wonen. De frequenties die beschikbaar gesteld gaan worden omvatten de 55-68 MHz, 70.5-71.5 MHz en 80.0-81.5 MHz banden.

Ofcom is ook op zoek naar advies over de noodzaak om wijzigingen in bestaande licenties aan te brengen om innovatief gebruik van deze banden te stimuleren, in het bijzonder voor het bedienen van buitengebieden en afgelegen locaties.

Alleen al in Engeland zijn meer dan 40 miljoen apparaten met elkaar verbonden via het IoT. De voorspelling is dat dit in 2022 ver-achtvoudigd is met honderden miljoenen apparaten die gezamelijk meer dan een miljard data transacties per dag uitvoeren.