‘Batterij smartphone eerder leeg bij vrouw dan bij man’

Smartphone

SmartphoneVrouwen zien de batterij van hun smartphone eerder leeg raken dan mannen, ongeacht om het prijsniveau van het toestel. Dat blijkt uit onderzoek van Strategy Analytics. De studie uit januari-maart omvatte 250 smartphone-modellen in de categorie <300 dollar, 3001-450 dollar en 450+ dollar.

 

Batterijduur smartphones bij vrouwen en bij mannen

In elke prijscategorie raken smartphones van vrouwen eerder leeg dan van mannen. Redenen hiervoor worden niet gegeven in het persbericht van SA. Volgens het onderzoek, gebaseerd op het Optix Panel van SA, laden premium smartphones het snelst op, gemiddeld in 3,6 uur van 0 naar 100 procent. Verder blijkt dat alleen eigenaren van een instapmodel smartphone een hele dag toe kunnen zonder opnieuw op te laden. Bij een gemiddeld gebruik raken de batterijen van zowel midrange- als premium modellen in minder dan een dag leeg.

Gemiddelde oplaadtijd batterij smartphone, man versus vrouw

Reden hiervoor is dat premium smartphones over het algemeen meer functionaliteiten bieden en uitnodigen tot meer gebruik. Zo is het datagebruik ten opzichte van mensen met een instapmodel gemiddeld tweemaal zo hoog en brengt men 134 procent meer tijd door op onder social media apps. Dit trekt een zware wissel op de batterij.

Nu natuurlijk de HAM vraag: Is dat bij portofoons ook zo? Kletsen vrouwen hun accu eerder leeg dan mannen? Ik zie een aanleiding voor aanvullend onderzoek…