Aankomend astronaut haalt machtiging

ARISS

ARISSNASA Astronaut Scott D. Tingle heeft sinds kort zijn zendmachtiging, na op 3 juni 2016 met succes zijn examen afgelegd te hebben. Het Amerikaanse AT, FCC, verstrekte hem op 8 juni de call KG5NZA.

 

 

In januari, toen hij begon aan een aantal NASA trainingen in Rusland, heeft hij het studiemateriaal aangevraagd. Tijdens zijn astronautenopleiding had hij over ARISS gehoord en besloot toen in januari om zelf te gaan studeren voor een machtiging.

De astronauten opleiding duurt tenminste twee jaar en is zeer intensief, en volgepakt met allerlei typen verplichte studierichtingen, waarbij Radio Amateur een optie is. Tingle heeft een technician license gehaald en is van plan die te gaan gebruiken ter ondersteuning van het ARISS programma tijdens zijn tijd in het International Space Station als onderdeel van de Expeditie 53 bemanning. De lancering staat voorlopig gepland voor de herfst van 2017. Tingle blijft aan boord t/m Expeditie 54.

Tingle is in 1988 afgestudeerd aan de Purdue Universiteit in West Lafayette, Indiana, met studierichting Mechanical Engineering, en is gespecialiseerd in vloeistof mechanica en aandrijving. Hij was kapitein in de Amerikaanse marine, en heeft gediend als gevechtspiloot in Irak en Afghanistan en heeft daar de nodige onderscheidingen voor gekregen. Hij werd geselecteerd voor de astronautenopleiding in 2009 als een van de 14 leden van NASA's Astronauten Groep 20, en rondde die af in 2011.

ARISS voorzitter Frank Bauer, KA3HDO, zei: “Het ARISS Team is verheugd om te zien dat er een blijvende interesse is onder de astronauten en kandidaat astronauten voor het ondersteunen van amateurradio activiteiten via het ARISS platform.”

[?IMG]