$18.000 boete voor Amerikaanse amateur

FCCDat ze in Amerika niet misselijk zijn met het uitdelen van boetes, moge bekend zijn. En van (al dan niet) digitale balkjes hebben ze daar ook nog nooit gehoord: je gaat met naam en toenaam in de krant. Het Amerikaanse AT, de FCC, heeft een boete van $18.000 opgelegd aan Jerry W. Materne, KC5CSG, uit Lake Charles, Louisiana, voor het opzettelijk storen van een repeater en het niet uitzenden van enige identificatie.

De FCC legt dat soort boetes op door middel van een Notice of Apparent Liability (NAL, een aansprakelijkheidsstelling), en dit geval dateert van juli 2018. Daar mag je dan weer beroep tegen aantekenen, maar de heer Materne’s antwoord op de NAL maakte kennelijk geen indruk, want de FCC bevestigde de boete op 12 maart via een Forfeiture Order (FO, soort belastingaanslag).

Zoals de FCC opsomt in de FO, heeft een FCC agent “waargenomen dat Materne opzettelijk storing veroorzaakte op een lokale repeater door digitale ruis in een analoge radio te veroorzaken.” De agent meldde verder dat Materne verzuimde om zijn call te noemen, zoals vereist is.

Zou dat hier ook helpen, om NOS-tokkies te weren? Met een paar van die boetes kan je wel een mannetje betalen om daar achteraan te jagen…

 

2 gedachten aan “$18.000 boete voor Amerikaanse amateur”

  1. KC5CSG is op QRZ.com ook duidelijk 😉

    …Yes! The rumors are true. I absolutely cannot stand repeaters and the clubs that form around them. ..

  2. Ik snap niet dat de FCC de licentie niet intrekt? Ondertussen betwijfel ik of die boete heel veel effect gaat hebben, als ik de persoonlijkheid inschat. Het doet me denken aan die 17-de eeuwse jager op windmolens. We gaan het zien.

Reacties zijn gesloten.