Interesse in de hobby neemt toe door Corona

contest

Het aantal Amerikanen dat hun amateurradio-licentie behaalt stijgt terwijl het land de coronavirus pandemie onder de knie probeert te krijgen.

Net zoals shoppers in paniek eerste levensbehoeften en voedsel kopen, hebben meerdere mensen snel gestudeerd om radio amateur te worden om ervoor te zorgen dat ze in noodsituaties en rampen met anderen kunnen communiceren (in Amerika is de infrastructuur niet zo betrouwbaar als wij hier gewend zijn -red).

Meer dan 765.000 in de Verenigde Staten hebben al hun radioamateurlicenties van de Federal Communications Commission (het Amerikaanse AT), maar gegevens van de FCC wijzen op een recente stijging van het aantal nieuwe amateurs, vooral sinds de wereldwijde uitbraak van COVID-19. Bovendien heeft HamRadioPrep.com, een website die potentiële amateurs leert wat ze moeten weten om te slagen voor het FCC-examen, de afgelopen twee weken een enorme golf van nieuwe studenten geconstateerd, aangezien het nieuws over de pandemie blijft toenemen.

In vergelijking met de periode van 5-13 maart 2020 tegen dezelfde periode in 2019 is het aantal personen dat zich inschrijft voor amateurradio-cursussen op HamRadioPrep.com met meer dan 700% gestegen sinds het nieuws over de uitbraak van het coronavirus de krantenkoppen domineert. Tegelijkertijd ziet de FCC een stijging van 7,1% in nieuwe amateurlicentiehouders in de eerste week van maart 2020 in vergelijking met dezelfde week in 2019.