Special event station GB6WW herdenkt einde 2e wereldoorlog

Militaire radioHet special event amateurradiostation GB6WW zal van 1 tot 28 mei 2024 vanuit Glasgow, Schotland, in de lucht zijn als een aangrijpend eerbetoon aan de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Deze gebeurtenis gaat niet alleen over het vieren van de overwinning, maar ook over het herdenken van de offers die zijn gebracht en de lessen die zijn geleerd uit een van de donkerste periodes in de menselijke geschiedenis. Amateurradio heeft een lange traditie in het samenbrengen van mensen van over de hele wereld, en GB6WW belichaamt dit door individuen via de ether met elkaar te verbinden en om na te denken over vrede en vrijheid. Het evenement moedigt deelnemers aan om meer te leren over de technologische vooruitgang van die tijd, de rol van communicatie in de oorlogsinspanningen en het belang van radio als instrument voor zowel informatie als moreel. Door af te stemmen op GB6WW kunnen deelnemers en luisteraars het verleden verkennen, de nagedachtenis eren van degenen die dienden en leden, en de vrede en vrijheid vieren die hun offers gebracht hebben. Dit evenement herinnert ons aan de kracht van communicatie om tijd, ruimte en verschillen te overbruggen en zo een mondiale gemeenschap te bevorderen, verenigd in herinnering en hoop.

GB6WW Award

Het GB6WW Award beloont de prestatie van amateurradio-operators die met succes contact hebben gemaakt met het GB6WW-station op drie verschillende banden, ongeacht de modus. Deze onderscheiding is een bewijs van de vaardigheid en toewijding van amateurradioliefhebbers die deelnemen aan dit belangrijke evenement ter herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hieronder vind je de regels en richtlijnen voor het verkrijgen van deze prestigieuze onderscheiding:

Geschiktheid
Om in aanmerking te komen voor de Special GB6WW Award moet een operator contact (QSO) tot stand brengen met het GB6WW-station op ten minste drie verschillende amateurradiobanden. De mode heeft geen invloed op de geschiktheid.

Award-formaat
Het award wordt geleverd als een hoogwaardig PDF-bestand, dat de ontvangers op hun gemak kunnen downloaden en afdrukken. Dit formaat maakt het mogelijk om de onderscheiding op een persoonlijke en directe manier te ontvangen en weer te geven.

Aanmeldingsprocedure
Als je QSO’s hebt gemaakt met GB6WW op drie of meer banden, kom je in aanmerking voor het award. Om deze aan te vragen, stuur je een e-mail naar gb6wwft8.me met de gegevens van je verbindingen. Vermeld je roepnaam, de data van de QSO’s en de banden waarop ze plaatsvonden.

Er zijn geen kosten verbonden aan het award. Het GB6WW Award is volledig gratis en onderstreept de geest van amateurradio en het herdenkingskarakter van het evenement.

Verificatie
Alle aanvragen ondergaan een verificatieproces om de QSO’s met GB6WW te bevestigen. Dit proces waarborgt de integriteit en waarde van het award.

Uitgifte van de awards
Zodra je QSO’s zijn geverifieerd, wordt het PDF-awardbestand naar je gemaild. Vervolgens kan je het award printen.

Privacyverklaring
Persoonlijke informatie die tijdens het aanmeldingsproces wordt verstrekt, wordt uitsluitend gebruikt voor het verifiëren van QSO’s en het uitreiken van het award.

Het GB6WW Award is niet alleen een erkenning voor je prestaties op het gebied van amateurradio, maar ook een symbool van je deelname aan dit belangrijke herdenkingsevenement. We kijken ernaar uit om uw succes en bijdrage aan de amateurradiogemeenschap te vieren.

QSL via MM0DFV

 

Geef een reactie