AMSAT-DL publiceert voorstel voor geostationaire satelliet

Niet zeuren. Ook een satelliet.In antwoord op het verzoek van de IARU en ESA om feedback van de amateurradiogemeenschap over een geostationaire satelliet, heeft AMSAT-DL een uitgebreid voorstel gepubliceerd voor een geostationaire microgolflading voor radioamateurs.

Het 31 pagina’s tellende document stelt een satellietpositie voor op 43° westerlengte, die Midden-, Zuid- en Oost-Europese landen, delen van Scandinavië, Afrika en grote delen van het Noord-Amerikaanse continent, Midden- en Zuid-Amerika zou omvatten.

Andere overwegingen zijn gehoste en niet gehoste nuttige ladingen, een micro-GEO-platform en toekomstige Europese draagraketten als methode om in een baan om de aarde te komen. Het voorstel gaat zeer gedetailleerd in op mogelijke frequentiebanden, transponders, linkbudgetten en zelfs ontwerpen voor frequentieplannen.