40 MHz-band in Spanje tijdelijk vrijgegeven voor amateurradio

Na onderhandelingen met de Spaanse Telecommunicatieadministratie werd op 3 april 2024 een besluit van de Spaanse staatssecretaris voor Telecommunicatie en Digitale Infrastructuur gepubliceerd.

Hiermee kunnen houders van Spaanse amateurradiolicenties gedurende een periode van achttien maanden uitzenden in de frequentieband 40.650 – 40.750 MHz met een maximaal piekvermogen (PEP) van 25 W – maar alleen vanaf vaste stations.

De Spaanse amateurradiovereniging URE had eerder toestemming gevraagd aan de staatsadministratie om de genoemde band te mogen gebruiken als reactie op de groeiende belangstelling van Spaanse radioamateurs voor het verkrijgen van toestemming om frequenties in de 8-meterband te gebruiken met het oog op het uitvoeren van experimenten en onderzoekswerkzaamheden.

Voor meer 40-MHz-info: https://ei7gl.blogspot.com/p/40-mhz.html