Corona updates

VirusHet gaat nergens anders meer over, dus ook hier een opsomming van wat er allemaal voor nieuws is door het Corona virus: de USA Amateur Radio Direction Finding Championships afgelast, International Marconi Day 2020 gaat niet door, in Spanje mag nu iedereen een amateurzender bedienen en het Portugese QSL-bureau is gesloten.

Nou zullen we niet direct last hebben van het niet doorgaan van de Amerikaanse Amateur Radio Direction Finding Championships, maar aan de overkant van de sloot zijn ze best teleurgesteld. Het is daar toch een van de grotere evenementen. Maar dat kan nu eenmaal niet als je land het grootste aantal doden op 1 dag heeft als gevolg van het virus.

En International Marconi Day 2020 is ook afgelast. Die vindt altijd plaats op de zaterdag die het dichtst bij de geboortedag van Marconi ligt (25 april, en dat valt dit jaar zelfs op zaterdag). Het is dan gebruikelijk dat speciale stations werken vanaf of dichtbij sites waar Marconi zijn experimenten deed in de wereld. Maar ja, zonder geldige reden buiten zijn is in de meeste landen verboden, laat staan met toeristen-trekkende activiteiten zoals openlucht radiostations. Dus die is ook van de baan.

Dan een interessant besluit in Spanje: daar mag vanwege de Corona crisis iedereen nu een amateurzender bedienen, mits onder supervisie van een gelicenseerd amateur. Soort Kids Day, maar dan voor volwassenen. Geen idee wat het toevoegt, want als een echte amateur aanwezig moet zijn, kan die net zo goed de verbinding maken. En nu vrienden uitnodigen voor een dagje verbindingen maken lijkt me ook niet de bedoeling. Maar goed, er zal wel een gedachte achter zitten.

Het QSL-bureau in Portugal is voorlopig gesloten. Men draait een minimale bezetting vanuit huis, en het vriendelijke verzoek is om voorlopig geen kaarten richting het Portugese gebied te versturen, waaronder ook de Azoren en Madeira vallen. Dan hoeft het QSL-bureau bij opening niet door stapels kaarten heen te ploegen die dan achter de voordeur liggen. Of meld je nou eindelijk eens aan voor LotW.

Tot zover het nieuws over Corona. Wij kunnen tot 1 juni zeker niet bij elkaar komen, want de beheerders van ons clubhuis (de Minigolf Zoetermeer) hebben ons verbannen tot die tijd. Het QRL heeft uw scribent opgehokt tot 28 april, en dan maar zien of de leasebak nog start. Zoals we in CW elkaar tegenwoordig wensen: STAY SAFE, STAY HOME = 73 ES HPE CUAGN SN.

 

Eén gedachte over “Corona updates”

  1. Het is allemaal ff niet anders. Als ik zie hoe de echte helden van deze samenleving (ik bedoel de lui in de zorg en dus vooral niet BNvolk, zangers, voetballers etc) moeten buffelen dan heb ik geen probleem om ook opgehokt te zijn om de kans op extra werk weg te nemen. Ik word geholpen door mijn nerveuze XYL en QRP’s, als zelf risicomens en oud ICer zijnde. Gelukkig kun je met onze hobby nou eenmaal heel veel vanaf QTH. Nou ik ga maar ff weer een rondje webSDRs doen.

Reacties zijn gesloten.