Kroatië 5e land op 40MHz

kroatischevlagZojuist is bekend geworden dat Kroatië zich voegt bij het geringe aantal landen dat het werken op de nieuwe 40 MHz (8-meter) amateurband heeft toegestaan.

Dragan, 9A6W meldt dat het Kroatische AT hem voor de duur van 1 jaar een experimenten vergunning heeft verleend om te mogen werken van 40.660 MHz tot 40.700 MHz in een stukje spectrum dat ook wel bekend staat als de Industrial, Scientific & Medical (ISM) band.

Kroatië is nu het vijfde land waar het mogelijk is om legaal op 40 MHz te werken. Ierland, Slovenië en Zuid-Afrika hebben al toewijzingen in die band terwijl Litouwen bereid is om een paar spot-frequenties (dus geen stuk spectrum) ter beschikking te stellen voor experimentele doeleinden.

Hopelijk volgen meer Kroatische stations Dragan’s voorbeeld en vragen een toestemming aan om te mogen werken op deze nieuwe amateurband. Luister er trouwens wel een iemand op die band? Met de huidige condities zou je toch af en toe wat op moeten vangen…

Meer informatie… https://ei7gl.blogspot.com/2020/12/new-activity-from-croatia-on-40-mhz-dec.html