1066 amateurs weg in 1 week

contestLijstje aan de zijkant van de website gezien? Elke week loopt er een script dat de vroeger vrij verkrijgbare Roepletterlijst Radio-Zendamateurs weer opbouwt. Maar de verschillen deze week zijn verbazingwekkend.

De bedoeling van het script is om inzage te krijgen in de call mutaties binnen de database van het AT. Vooral begin dit jaar is het een tijdje rustig geweest met veranderingen (waarschijnlijk door Corona) maar de laatste twee weken was te zien dat er weer examens waren afgenomen. Maar vanmorgen was de lijst met ingetrokken calls wel héél groot. Ik heb er een aantal met de hand gecheckt en die kloppen allemaal. We zijn dus ten opzichte van vorige week zo’n 1066 amateurs kwijtgeraakt. De meest voor de hand liggende oorzaak lijkt wanbetaling: vermoedelijk zijn dit amateurs die het machtigingsgeld niet hebben voldaan en nu uitgeschreven zijn. Nadeel is dat we dus in 1 week van 13.254 actieve amateurs teruggegaan zijn naar 12.188 – een aanzienlijk verlies.