…maar volgens DARC is CW het populairst.

DARC logoDe Duitse amateurvereniging DARC heeft statistieken voor 2020 vrijgegeven die de uitsplitsing van het DARC Community Logbook (DCL) per mode laten zien, en zegt dat CW 51% van alle contacten uitmaakte.

Een vertaling van het DARC-bericht luidt:

In tegenstelling tot de recent gepubliceerde Club Log-statistieken, volgens welke amateurradio blijkbaar alleen plaatsvindt in FT8, zegt het onderzoek naar uitzendingstype voor het DARC Community Logbook (DCL) iets anders:

In ongeveer dezelfde vergelijkingsperiode was 51% van de DCL QSO’s in CW, 35% in SSB, 12% in FT8, 1% in FT4 en 1% in RTTY.

Dit komt ongeveer overeen met de verdeling van de contacten met de speciale roepnamen DF7Ø / DP7Ø / DK7ØDARC, DM3ØRSV en recentelijk DL21EURO.

Meer informatie over de DCL is te vinden op:
https://www.dxhf.darc.de/~dcl