Afname amateurs zet door

AT-logoTjonge, brak even de pleuris uit na mijn bericht van vorige week dat er 1066 amateurs verdwenen leken te zijn. Niet dat iemand MET mij gesproken heeft, alleen maar OVER mij, maar het is me niet ontgaan.

Vooral mijn veronderstelling dat wanbetaling de oorzaak van de verdwenen calls zou zijn, deed nogal wat amateurs in de gordijnen klimmen. Ik verzon dat niet zomaar, omdat ik van een paar amateurs in mijn omgeving had meegemaakt dat (in het eerste jaar van de nieuwe betalingsplicht) zij na het niet betalen van de machtiging ineens uitgeschreven bleken. Maar nu zat het verdwijnen van het aantal amateurs wel heel dicht op de verzending van de facturen en was dat achteraf niet de meest waarschijnlijk oorzaak.

Volgens de VERON, die haar licht opstak bij het AT, zou het een ICT probleem geweest zijn. De meest voor de hand liggende oorzaak van verdwijnende amateurs, namelijk een ICT fuck up bij de overheid, was echter niet in mij opgekomen. Het probleem zou inmiddels opgelost zijn. Dat vindt mijn script in het geheel niet. Integendeel, deze week zijn er nog eens 36 amateurs verdwenen, wat niet eens gecompenseerd wordt door de 23 nieuwe calls. Dus men kan wel op de boodschapper schieten, maar feit is dat tussen vandaag en twee weken geleden er 1102 amateurs verdwenen zijn volgens de eigen gegevens van het AT. Dus óf de ICT problemen bij het AT zijn nog niet opgelost, óf het AT praat poep en er zijn wel degelijk ruim 1100 calls verdwenen. Waaruit dat ICT probleem dan zou bestaan wordt ook niet duidelijk. Je hebt dus ca. 13000 amateurs, de week erop nog maar 12000, en dan komt dat door een ICT probleem. Als dat opgelost zou zijn, zouden er deze week ten opzichte van vorige week weer 1066 amateurs bijgekomen moeten zijn en dat is niet zo. Wil je het zelf proberen? HIER is de database van het AT, die ze zelf ter beschikking hebben gesteld omdat wij als amateurs moeten kunnen nagaan dat we met een legaal tegenstation te maken hebben. Voer maar eens wat “verdwenen” calls in en je zult zien dat de site zegt dat de roepnaam wel ooit is uitgegeven, maar niet meer in gebruik is. Ik ben niet gek, ik analyseer slechts data. De conclusie laat ik aan de lezers over.

 

Eén gedachte over “Afname amateurs zet door”

  1. “omdat wij als amateurs moeten kunnen nagaan dat we met een legaal tegenstation te maken hebben”

    Het ingave-veld werkt niet eens fatsoenlijk voor special calls te controleren want als je een special call ingeeft met twee cijfers, kan dat niet. De ingave is dan ook nog ineens beperkt tot maximaal 6 karakters.

    Dus ik geloof eigenlijk wel in een ICT fuck-up van de overheid. Er wordt veel geautomatiseerd en gecontroleerd. Een call zou ingetrokken kunnen worden als het systeem wat de betalingen controleert niet goed werkt, en dan automatisch een “ingetrokken” genereert. En dan kom je met pech weer een hele tijd aan het wachten tot je je roepnaam terug krijgt (spreek uit ervaring).

Reacties zijn gesloten.