Politie gebruikt Morse code

Echte sleutelDe krant Indian Express meldt dat de politie in Pune morsecode gebruikt als een robuuste stand-by communicatiemethode.

In het tijdperk van satellietcommunicatie, waarbij signalen naar de ruimte en terug worden verzonden, en op internet gebaseerde systemen die gigabytes aan gegevens in een flits overbrengen, houdt de politie het eeuwenoude systeem van morsecode in leven – een primitieve methode om berichten in de vorm van punten en strepen te versturen.

Elke zondag stuurt een werknemer van de communicatievleugel van de Pune Police een morsecodebericht naar het kantoor van de directeur-generaal van politie, Maharashtra. Hoewel dit hun manier is om eer te bewijzen aan een van de vroegste vormen van telecommunicatie, is het in de eerste plaats een manier om een ​​robuuste stand-by mode voor het bezorgen van berichten in stand te houden voor het geval alle andere communicatiemiddelen falen.

De politie van Pune City is onlangs begonnen met een reeks tweets over de communicatiesystemen die door de politie worden gebruikt en hun evolutie tot nu toe. Op zondag tweette politiecommissaris Amitabh Gupta van Pune: “Als een ode aan het begin van draadloze communicatie gebruikt het bureau van de commissaris nog steeds morsecode om elke zondag berichten te verzenden.”

Lees het hele artikel op
https://indianexpress.com/article/cities/pune/pune-police-morse-code-satellite-7412482/

Commissaris van de Politie in Pune City
https://twitter.com/CPPuneCity/status/1416603799532146688