AO-109 transponder beschikbaar voor efficiënte modes

cubesatMSAT heeft laten weten dat de transponder van de amateur satelliet AO-109 (Fox-1E) beschikbaar is voor gebruik door efficiënte modi zoals FT4 of CW.

 

Een verklaring op de AMSAT-website zegt:

De AMSAT Engineering and Operations Teams zijn verheugd aan te mogen kondigen dat AO-109 (RadFxSat-2/AMSAT Fox-1E) nu open is voor amateurgebruik. Gebruikers wordt geadviseerd om efficiënte modi zoals CW of FT4 te gebruiken voor het maken van contacten, aangezien problemen met de satelliet het maken van SSB-spraakverbindingen op zijn best een uitdaging maken.

Zie het nummer van mei/juni 2021 (Vol. 44, nr. 3) van The AMSAT Journal voor een artikel van Burns Fisher, WB1FJ, en Mark Hammond, N8MH, waarin de verschillende pogingen om AO-109 en de schijnbare problemen ervan te karakteriseren, worden beschreven.