Nieuwe directeur van het Centraal-Europese CEPT bureau

CEPTOp 1 april neemt Thomas Ewers de leiding over van het European Communications Office (ECO). Voorheen was hij hoofd van de afdeling technische regelgeving en normalisatie bij de Duitse Bundesnetzagentur (wat bij ons het AT of tegenwoordig RDI is).

“We zijn verheugd dat de heer Ewers, een collega van de Bundesnetzagentur, deze belangrijke internationale functie zal bekleden. We wensen hem veel succes in zijn nieuwe baan”, zegt Klaus Müller, voorzitter van het Bundesnetzagentur.

Het European Communications Office is het kantoor van de Conférence Européenne des Administrations des Postes et des Télécommunications (CEPT). De CEPT verenigt de ministeries en regelgevende instanties voor post en telecommunicatie uit 46 landen. ECO, gevestigd in Kopenhagen, bestaat uit een multinationaal team van experts om de organisatie te ondersteunen. Thomas Ewers heeft jarenlange ervaring met de CEPT en was onder meer tussen 2007 en 2012 voorzitter van het Committee on Electronic Communications (ECC) en maakte deel uit van het driekoppige CEPT-voorzitterschap. Hij nam ook deel aan een groot aantal ITU-wereldradioconferenties als onderdeel van de Duitse delegatieleiding.