Vacuumbuizen maken een comeback in Amerika

Buis...Vacuümbuizen van Amerikaanse makelij staan op het punt om deze zomer weer op de markt te komen.

 

 

Aangezien de stijgende kosten van vacuümbuizen die voornamelijk in China en Rusland worden vervaardigd, audiofielen, muzikanten en anderen die op zoek zijn naar een bepaalde audiokwaliteit steeds meer verkrampen, bereidt een fabriek in het zuidoosten van de VS zich voor om de productie van buizen terug naar huis te brengen.

Terwijl lopende bandwerkers aan de slag gaan in zijn Western Electric-fabriek in Rossville, Georgia, verwacht ondernemer Charles Whitener binnen enkele maanden Amerikaanse vacuümbuizen op de wereldwijde markt te brengen. Volgens rapporten op websites als wired.com en audioexpress.com is het doel van Whitener om de productie van de single-ended triode-buis, bekend als de 300B, te hervatten, een ontwerp dat dateert uit 1938. Zijn fabriek, bekend als de Rossville Works, is de thuisbasis van het merk Western Electric vacuümbuizen dat Whitener in 1995 kocht van AT&T.

Deze zomer verwacht hij een opnieuw ontworpen versie van de audio-vacuümbuis te introduceren, bekend als de 12AX7, een dubbeltriode-buis die vaak wordt aangetroffen in versterkers voor gitaren. Volgens Wired.com zal het de eerste in de VS gemaakte buis in decennia zijn en zal naar verwachting worden gevolgd door tal van andere in de VS gemaakte modellen. Het Wired.com-rapport zei: “Als alles volgens plan verloopt, zouden de VS opnieuw de productie van vacuümbuizen kunnen domineren.”