Roze satelliet geïnspireerd door dochter van zakenman

cubesatEen nieuwe satelliet geïnspireerd door de dochter van een Slowaakse zakenman is een gezinsvriendelijke CubeSat met een educatieve missie – en het is de eerste roze satelliet die in een baan om de aarde wordt gestuurd.

De Slowaakse zakenman Boris Procik is niet alleen de vader van een klein meisje genaamd Veronika – hij is ook de vader van een roze nanosatelliet met dezelfde naam. De amateurradiosatelliet werd onlangs gelanceerd als onderdeel van een SpaceX-missie aan boord van een Falcon 9-raket na een succesvolle bouw door Spacemanic, een spin-off van de Slowaakse Organisatie voor Ruimtevaartactiviteiten.

Degenen die betrokken zijn bij de missie hebben de 1U CubeSat uitgeroepen tot de eerste familie-geïnspireerde satelliet en zeker de eerste die in de kleur roze is gebouwd. De functies omvatten een CW-baken en een digipeater. De downloadfrequentie is 436,680 MHz

Amateurradioclub OM3KSI exploiteert de satelliet en assisteert bij de verschillende doelstellingen ervan, waaronder het betrekken van lagere- en middelbare scholieren bij het ontvangen van de uitzendingen, waaronder speciale berichten in CW- en AX.25-packetradio. Het Praagse Observatorium en Planetarium, PLANETUM, zal ook de educatieve toepassingen van de kleine satelliet delen.