FCC waarschuwt landeigenaren voor hun steun aan radiopiraten

etherpiraatDe Amerikaanse RDI, de FCC, heeft landeigenaren gewaarschuwd voor wat volgens de organisatie hun steun is aan radiopiraterij in Boston.

 

 

In de VS hebben landeigenaren in Boston, Massachusetts, negen waarschuwingen ontvangen – en een dreiging van meer dan $2 miljoen aan boetes – van de Federal Communications Commission voor het toestaan van illegale radio-uitzendingen op hun terrein. Dit is de nieuwste actie, ondernomen op 1 december, op basis van de drie jaar oude PIRATE ACT, wat staat voor Preventing Illegal Radio Abuse Through Enforcement. De wet geeft de FCC de bevoegdheid om boetes tot 2 miljoen dollar op te leggen als de uitzendingen doorgaan. Het agentschap heeft ook de bevoegdheid om apparatuur in beslag te nemen.

Zoals een aantal mediakanalen, waaronder RadioWorld,com, hebben gemeld, heeft de FCC geen verdere mogelijkheid om op te treden tegen de illegale zenders en heeft zij geen verantwoordelijkheid voor het innen van de daadwerkelijke boetes. Dat is de bevoegdheid van het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat tevens verantwoordelijk is voor de boetes die worden opgelegd in gevallen van geweldsmisdrijven en drugszaken. In een verhaal van 24 november op de website van RadioWorld zei een vertegenwoordiger van de FCC [quote]: “We geven geen niet-openbare informatie vrij over onze lopende onderzoeken, inclusief de vraag of er al dan niet verbeurdverklaring is betaald.” [eindcitaat]