Storing op 10120-10140 kHz opgelost

Mastje...De religieuze omroeporganisatie Trans World Radio (TWR) exploiteert een kortegolfradiostation op het eiland Guam, ten oosten van de Filipijnen.

 

Maandenlang veroorzaakte een zender die op de frequenties 9900 en 9910 kHz werkte interferentie in de 30 m-band in het bereik van 10120 tot 10140 kHz. Na uitgebreid onderzoek en metingen wendde de Duitse Bandwacht zich op 25 november 2023 tot het Federaal Netwerkagentschap met een verzoek om officiële ondersteuning.

Tegelijkertijd is de stationsbeheerder op verschillende manieren geïnformeerd om hem op de hoogte te stellen van een defect in zijn systeem. Nadat op 3 januari 2024 opnieuw contact is opgenomen met TWR, waren de verstoringen de volgende dag niet meer waarneembaar. We hopen dat er een duurzame oplossing is gevonden op Guam en dat de storing zich niet opnieuw voordoet. Mocht dit in de toekomst nog steeds het geval zijn, dan kan je dat melden op https://melde.bandwacht.de en wordt de zaak opnieuw in behandeling genomen.

 

Geef een reactie