Amateurs doneren radio’s aan humanitaire steun voor Oekraïne

Care4UkraineIn Albuquerque, New Mexico, maken mobiele radio’s en instructies om antennes te bouwen deel uit van een donatieprogramma voor een humanitaire inspanning voor Oekraïne.

 

Een donatie van 14 mobiele radio’s en eenvoudige ontwerpen voor zelfgebouwde antennes is vanuit Albuquerque, New Mexico, naar een humanitaire organisatie gegaan die sociale steun en medische zorg biedt aan ontheemde gezinnen in Oekraïne. De radio’s en de plannen voor de antennebouw zijn een project van de Bosque Amateur Radio Club, N5BRC. Toen Joseph Nichols, de oprichter van Care4Ukraine.org, zijn broer Art Nichols, KI5GOL, vroeg of amateurs konden helpen met de communicatiebehoeften van de vrijwilligers bij het aanpakken van de onderdak-, educatieve en sociale zorgen van de families, besloot Art de club te benaderen. voor ideeën. Bill Kent, N5UJC, Larry Elkin, NY5L, Terry Zipes, W4RCN en clubvoorzitter, Jerry Aceto, K6LIE, hebben sindsdien BARCnetUA opgericht, het programma waarmee amateurs hulp bieden.

Clubleden hebben $700 gedoneerd aan de inspanning, waarmee de 14 draagbare radio’s zijn bekostigd. Art vertelde de Albuquerque Journal dat het vrijwilligersteam van de organisatie, door gebruik te maken van de eenvoudige plannen van de club, 65 antennes heeft kunnen bouwen en gebruiken.

Joseph Nichols, een voormalige ingenieur op het gebied van biomedische apparatuur die nu in Oekraïne woont, schrijft op de GoFundMe-pagina van Care4Ukraine dat de giften van amateurs de installatie mogelijk hebben gemaakt van kleine micronetwerken van radioapparatuur op zonne-energie die door vrijwilligers in plattelandsgebieden wordt gebruikt voor noodgevallen en niet-militaire doeleinden. Hij zei dat de apparatuur ook vrijelijk wordt gedeeld met andere vrijwillige hulpgroepen.

Geef een reactie