Canada doet mogelijk SDR apparaten in de ban

canadaVanwege zorgen over apparaten zoals de Flipper Zero die draadloze signalen kunnen opnemen en afspelen die worden gebruikt voor sleutelloze toegang op afstand in auto’s, stelt Public Safety Canada een verbod voor op dergelijke apparaten, waaronder software defined radio’s (SDR).

Het streven is om alle mogelijkheden te onderzoeken om apparaten te verbieden die worden gebruikt om voertuigen te stelen door de draadloze signalen te kopiëren voor sleutelloze toegang op afstand, zoals de Flipper Zero, waardoor deze apparaten van de Canadese markt kunnen worden verwijderd door samenwerking met wetshandhavingsinstanties.

Flipper Zero heeft bewijs gevraagd dat hun apparaten zijn gebruikt bij criminele activiteiten, en suggereert dat dat bewijs er momenteel niet is.