Wijziging in QSL-verzending naar Amerika

DQBAls je gebruik maakt van het QSL-bureau om kaarten naar Amerika te versturen, lees dit bericht dan zorgvuldig.

 

Vanaf 1 januari 2024 is de ARRL gestopt met het doorsturen van QSL kaarten naar de QSL managers in Amerika. Om de werkwijze voor het DQB efficiënt te houden wordt gevraagd om op de achterzijde van de QSL kaart in de rechterbovenhoek waar de roepletters staan vermeld ook de Staat waar de amateur woont te vermelden.

US Call districts niet meer vanzelfsprekend
Tegenwoordig is het niet meer vanzelfsprekend dat wanneer je een verbinding maakt met KH6M dat deze zendamateur ook daadwerkelijk op Hawaii woont, deze zendamateur woont namelijk in Florida. De vermelding van de staat op de QSL-kaart scheelt het DQB veel uitzoekwerk en zorgt ervoor dat de vertraging in het sorteren en versturen naar Amerika wordt geminimaliseerd.