HAARP experiment staat los van aurora

HAARPMaandag 13 mei bracht het High-frequency Active Auroral Research Program (HAARP) een verklaring uit waarin werd herhaald dat de zon, en niet HAARP, verantwoordelijk was voor de recente aurora-show afgelopen weekend.

“We hebben gereageerd op veel vragen van de media en het publiek”, aldus Matthews. “De wetenschappelijke experimenten van HAARP hielden op geen enkele wijze verband met de zonnestorm of de hoge poollichtactiviteit die over de hele wereld te zien is.”

De HAARP-campagne van mei stond ongeveer anderhalve maand vóór de geomagnetische storm al gepland. De timing was puur toeval; geomagnetische stormen zijn onvoorspelbaar, waarbij de doorlooptijd voordat een zonnegebeurtenis vanaf de aarde wordt gedetecteerd, wordt gemeten in minuten en niet in maanden.

Het getuigt van een verbazingwekkend gebrek aan inzicht om te denken dat je met een paar MegaWatt zo’n verstoring zou kunnen veroorzaken gedurende zo’n lange tijd. Maar het kan maar opgehelderd zijn.

Zie het volledige persbericht op de HAARP website.