Meer dan 100.000 IC-7300’s verkocht

Icom%20IC-7300Sinds zijn debuut in januari 2016 zijn er wereldwijd meer dan 100.000 exemplaren van Icom’s IC-7300 HF Transceiver verkocht. Meer dan de helft van deze verkopen betreft de Amerikaanse versie, die voldoet aan de FCC-regelgeving en zich primair richt op de Noord-Amerikaanse markt.

De IC-7300 introduceerde een innovatief HF direct sampling-systeem, een primeur voor de amateurradio’s van Icom. HF-signalen worden direct omgezet in digitale gegevens en verwerkt in de FPGA (Field-Programmable Gate Array). Deze aanpak combineert hoge prestaties met een vereenvoudigd circuitontwerp binnen een compacte vormfactor. De geïntegreerde real-time spectrumscope en de watervalfunctie verbeteren de prestaties van de ontvanger en vergroten de QSO-mogelijkheden. Deze functies waren doorgaans te vinden in high-end modellen. De IC-7300 zette de maatstaf voor prestaties en waarde en werd hartelijk ontvangen door een breed scala aan HF-radioliefhebbers, zoals blijkt uit de verkoopresultaten.

“We zijn blij dat de IC-7300 sterke steun heeft gekregen van klanten over de hele wereld”, aldus de ingenieur van dit product. “De HF-transceiver voor directe bemonstering was een aanzienlijke uitdaging, maar dankzij onze technische inspanningen konden we compactheid en hoge prestaties voor onze klanten in evenwicht brengen. De IC-7300 is werkelijk baanbrekend op het gebied van amateurradiotechnologie”.

De General Manager van de International Sales Department voegde hieraan toe: “De populariteit van de IC-7300 is algemeen aanvaard op de mondiale markten. Hij is goed ontvangen door een breed scala aan amateurradiogebruikers, van beginners tot ervaren operators, dankzij de redelijke prijs, superieure prestaties en uitgebreide functies. Als al lang bestaand bestsellerproduct in ons assortiment zullen we de IC-7300 blijven promoten om aan de voortdurende vraag te voldoen.”

 

Geef een reactie