Nieuwe roepnaamregelgeving voor CEPT-licenties in Australië

CEPTIn Australië geldt een nieuwe roepnaamregelgeving voor radioamateurs die onder CEPT-voorwaarden in het land willen uitzenden.

 

Het is verplicht om je eigen roepnaam vooraf te laten gaan met de landcode VK/. Vanaf nu kan indien gewenst het nummer van de staat of het territorium waarin de radioamateur zich bevindt worden toegevoegd.

New South Wales is bijvoorbeeld VK2/, Victoria is VK3/ enzovoort. VK9/ is bedoeld voor de zogenaamde externe territoria zoals Christmas Island of Norfolk Island, terwijl VK0/ wordt gebruikt in het Australische deel van Antarctica ten zuiden van de 60e breedtegraad. De Australische telecommunicatieautoriteit ACMA reageerde op een initiatief van Hans Schwarz, DK5JI, medewerker op de buitenlandse afdeling van de DARC. Houd er rekening mee dat CEPT-licentiehouders gedurende een periode van 365 dagen in Australië mogen uitzenden in overeenstemming met CEPT-aanbeveling T/R 61-01 zonder dat ze een gastlicentie hoeven aan te vragen. De CEPT-regelgeving is momenteel niet van toepassing op houders van een CEPT Novice-licentie.

 

Geef een reactie