Radio Caroline heeft renovatieplannen in het water

CarolineAls je denkt dat je shack een opknapbeurt nodig heeft, stel je dan voor dat je een legendarische piratenzender in Groot-Brittannië bent.

 

Radio Caroline markeert zestig jaar radio voor de kust van Engeland en kijkt vooruit met de geplande restauratie van de Ross Revenge, het schip dat afgemeerd ligt in de Blackwater Estuary en dat de voormalige piratenzender zijn thuis noemt. De visserstrawler die een uitzendstudio werd, verving de Mi Amigo, het vorige piratenschip van Radio Caroline, dat in 1980 tijdens een storm zonk. Radio Caroline kwam voor het eerst in de lucht op 28 maart 1964, toen het alleen van buiten de Britse territoriale wateren kon werken. De groep ondersteuners die nu de zender runt, kreeg in 2017 eindelijk een AM-uitzendlicentie van Ofcom met een frequentie die voorheen door de BBC werd gebruikt.

Een driedaags jubileumfeest afgelopen maart voorzag in een open huis voor luisteraars en andere fans die waren gekomen om de erfenis van Radio Caroline te vieren. De organisatoren hopen dat de jubileumfestiviteiten een impuls zullen geven aan de fondsenwerving die de kosten van een noodzakelijke revisie van de Ross Revenge, die in 1960 werd gebouwd, kunnen dekken.

Frequenties (AM) 1520 kHz (199 m)
1187 kHz (259 m)
963 kHz (319 m)
558 kHz (538 m)
648 kHz (463 m)

Vooral 648 kHz is in Nederland overal goed te ontvangen, zelfs op de autoradio.

 

Geef een reactie