Kenwood komt met nieuwe zendapparatuur

Lange tijd hebben we niets meer van Kenwood vernomen m.b.t. nieuwe amateurapparatuur.

 

De geluiden waren er al langere tijd dat Kenwood zich volledig zou storten op het professionele gebeuren. De amateurmarkt was niet meer winstgevend en daarnaast moest er vanwege de RoHs wetgeving (alle consumentenelectronica loodvrij) veel geinvesteerd worden.

Maar naar horen zeggen komt Kenwood in 2007 met veel nieuwe producten terug !

In navolging van Yaesu legt Kenwood op dit moment de laatste hand aan een compleet nieuwe HF transceiver die in de prijscategorie van de Yaesu FT-2000 (2800.00 Euro) valt. Het is niet de bedoeling om een HF set te ontwikkelen zoals eerder Icom en Yaesu hebben gedaan in de vorm van de IC-7800 en FT-9000 (10K Euro !)

Daarnaast komt er op korte termijn een nieuwe mobiel- en portofoonset op de markt. We wachten de ontwikkelingen verder af.

73'

Dick PE1RZJ