Amateur radio tentoonstelling in Europese parlement

eurocom logo

eurocom logoAmateur radio tentoonstelling in Europese parlement

Met medewerking van de Radio Society of Great Britain (RSGB) heeft het Europese parlement ruimte gegeven aan een belangrijke tentoonstelling over amateurradio. Meer dan 100 gasten hebben de officiele opening van de tentoonstelling bijgewoond, waaronder het Spaanse lid van het parlement, Fernand-Martin, EA8AK.

Onder de aanwezigen waren verder vertegenwoordigers van de RSGB, de International Amateur Radio Union IARU, Amsat en diverse andere amateur radio organisaties. Verder waren aanwezig Joachim Strick, hoofd van de NATO’s Frequency Management Office, Jean-Marcel Thomas Genera, manager van het Euro Space Centre, en Adriano Graziosi, ON5GA, general manager van het European Social and Economic Committee. De gasten werden verwelkomd door het Duitse Europese parlementslid Mechtild Rothe. Zij benadrukte de belangrijke rol die amateur radio heeft gespeeld in opleidingen en noodgevallen.

De tentoonstelling werd officieel geopend door de IARU voorzitter van Regio 1, Ole Garpestad, LA2RR. In de week dat de tentoonstelling te zien was, werden vijf belangrijke gebieden van amateurradio belicht: activiteiten in noodsituaties, ruimte communicatie, beroemde radio amateurs, het opleiden van jonge mensen en loopbanen die op een of andere manier beinvoled zijn door amateur radio. De tentoonstelling was een groot succes en heeft de buitengewone belangstelling getrokken van leden en bezoekers van het Europese parlement. Een Pools lid van het parlement was zelfs zo onder de indruk dat hij aankondigde radio amateur te worden. Naast de tentoonstelling werd verder door vertegenwoordigers van de RSGB aan honderden parlementsleden folders uitgedeeld waarin de voordelen van het radioamateurisme beschreven werd.

Het doel was om het aanzien van radioamateurs bij de Europese politici op te vijzelen, en de belangrijke rol die de hobby in diverse gebieden van de samenleving kan spelen, te benadrukken.

Bij onze Belgische zustervereniging is er zelfs een hele fotoreportage van te bezichtigen.