Ziekenhuis apparatuur niet beinvloedt door mobiele telefoons

Ziekenhuis

ziekenhuisZiekenhuis apparatuur niet beinvloedt door mobiele telefoons

Volgens de onderzoekers van Mayo Clinic heeft het gebruik van mobiele telefoons geen invloed op de werking van medische apparatuur in ziekenhuizen. Met dit onderzoek wordt de lang verkondigde stelling dat het gebruik van mobiele telefoons in ziekenhuizen gevaarlijk zou zijn, ontkracht.

In een onderzoek wat gepubliceerd werd in het maart nummer van Mayo Clinic Proceedings zeggen onderzoekers dat het normale gebruik van mobiele telefoons niet resulteert in merkbare invloed op medische apparatuur. Gedurende een periode van vijf maanden in 2006 zijn driehonderd testen uitgevoerd zonder dat er ook maar een enkel probleem is opgetreden.

Voor het onderzoek werden twee mobiele telefoons ingezet die verschillende technieken gebruikten, van verschillende providers. De test werd gedaan op 192 verschillende medische apparaten. De testen werden uitgevoerd op het terrein van de Mayo kliniek in Rochester.

Volgens de onderzoekers zouden op basis van de resultaten ziekenhuizen het gebruik van mobiele telefoons toe moeten staan. De staf van de Mayo kliniek beraadt zich inmiddels over het besluit. Zowel patienten als bezoekers beschouwen de ban van de mobiele telefoon in ziekenhuizen als een groot ongemak.

Dit onderzoek bevestigt  eerdere  "droge" onderzoeken waarbij  de apparatuur niet met patienten verbonden was. Ook bij die onderzoeken was geen beinvloeding van apparatuur waargenomen.

Met deze resultaten in de hand mogen we aannemen dat ook het gebruik van portofoons met nominaal vermogen (een Watt of 2) geen invloed zal hebben op de ziekenhuis apparatuur. Schroom dus niet om bij verblijf in het ziekenhuis in verbinding te blijven met je mede amateurs!