Unieke communicatiechip voor mobiele telefoons

communicatiechip

communicatiechipUnieke communicatiechip voor mobiele telefoons

Het Leuvense onderzoekscentrum IMEC werkt aan de eerste radiochip ter wereld die alle communicatiestandaarden aankan voor de mobiele telefoon van de toekomst. Dankzij deze chip kunnen consumenten straks met een mobiel toestel verbinding maken met alle mobiele (WiMAX, UMTS, HSDPA) en stationaire (WLAN, DAB, DVB) netwerken.

De radiochip van IMEC is niet groter dan de transceiver-chip die in huidige mobiele telefoons zit en slechts voor een kleine selectie standaarden geschikt is.
Scaldio wordt het prototype genoemd dat IMEC op een internationale topconferentie in San Francisco heeft voorgesteld aan onderzoekers en bedrijven uit de hele wereld. Als zij de technologie in productie nemen, betekent dat een doorbraak in de wereld van de mobiele telefoons. Huidige mobiele telefoons maken een gedwongen selectie van een aantal communicatiestandaarden, maar de IMEC-chip bestrijkt daarentegen alle bestaande en zelfs veel toekomstige mogelijkheden. Minstens even belangrijk is dat hij dit doet zonder dat dit meer energie kost. Daardoor kan men binnenkort optimaal en zuinig bellen, mailen en videobeelden bekijken, zowel in huis als bijvoorbeeld in de trein.
Meer info: www.imec.be