Inzamelingsactie voor Columbus

Columbus

ColumbusInzamelingsactie voor Columbus

De europese bijdrage aan het ruimtestation ISS, het ruimtelaboratorium Columbus, moet ook een uitbreiding van de mogelijkheden voor amateuruitzendingen worden. Het moet voorbereid worden voor alle mogelijke verbindingen met o.a. scholen, waaronder breedband en video verbindingen.

Daarnaast wordt door de scheiding van de ruimten met het tot nu toe beschikbare station de kans groter dat het amateurgebruik tijdens overige werkzaamheden niet beperkt hoeft te worden. Al in Oktober moet Columbus met een shuttle naar ISS gebracht worden; daarom moeten de laatste werkzaamheden al relatief snel afgesloten zijn.
Een deel van de kosten van meer dan 100 000 € worden door ESA voor hun rekening genomen. Het overige deel moet uit donaties bekostigd worden. De precieze gegevens over hoe je aan het project kunt bijdragen, zijn te vinden op de website van ARISS onder www.ariss-eu.org/columbus.htm. Veel verenigingen en particulieren hebben al aan het project bijgedragen. De actuele stand van de bijdragen kan eveneens op de pagina bekeken worden.