PI3RAZ Zoetermeer

antenne

antennePI3RAZ Zoetermeer

Voor de meeste amateurs was de verplaatsing van de twee-meter repeater PI3RAZ naar de Blankaard flat en de aankondiging van het weer inschakelen van PI2HGL een verrassing. Maar daar zijn natuurlijk een hoop voorbereidingen aan vooraf gegaan. Het grootste probleem is altijd een geschikte locatie. Wij mogen ons dan ook gelukkig prijzen met deze plek.

 

Na het plaatsen van het artikel over weer een antenneplaatsing in Zoetermeer waren er amateurs die in de schim op het dak Paul PA3DFR meenden te herkennen. Maar dat was niet het geval. De geheimzinnige antenneplaatser op het dak was Danny:

Danny plaatst antenne

Kennelijk waren er ook niet veel fotografen onder de lezers. Het is tenminste niemand opgevallen dat de foto van de dakopbouw nooit vanaf straatniveau genomen kan zijn. Zeker niet als je deze naast de andere foto van het dak met de antennes zag, die wél vanaf de straat genomen was. De antenne bevindt zich in goed gezelschap van de antenne van de lokale omroep Zoetermeer plus een hoop straalverbindingen.

Overzicht

Uiteindelijk staat de antenne bovenop de dakopbouw en steekt daarmee ruim boven de meeste gebouwen in Zoetermeer en omgeving uit. Natuurlijk niet boven de 3 70-meter torens in het Stadshart, maar veel scheelt het niet. Na het plaatsen van de antenne is gisteren, 9 maart, de repeater geplaatst. Vervolgens moesten de filters nog afgeregeld worden. Iets waar je altijd zorg aan moet besteden, en waar je ook de juiste apparatuur voor moet hebben. Gelukkig heeft Marco PE9M die, en heeft de afregeling verzorgd:

Marco meet 

Vanaf straatniveau kan je de antenne zien staan. Het geeft tevens een idee hoe hoog de flat is:

Antenne op Blankaard 

Sta je er bovenop, dan heb je een mooi uitzicht over de omgeving en krijg je een idee van het bereik van de repeater.

Stadshart

Meerzicht

Zoetermeer

Den Haag

Leiden

Rotterdam

Zoals je ziet, een schitterende locatie. De komende tijd zal nog gewerkt worden aan allerlei uitbreidingen zoals Echolink etc. Uiteraard zullen we je via de website op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.