Delfi-C3 krijgt Oscar nummer

delfiC3

Delfi-C3 krijgt Oscar nummer

Getuige een schrijven op 8 mei 2008 van Wolter Jan Ubbels, project manager van Delfi-C3, aan het AMSAT-NA Board of Directors is Delfi-C3 succesvol gelanceerd op 28 april 2008 vanuit India met behulp van een Polar launch vehicle. De heer Ubbels verklaart tevens dat de satelliet met succes in bedrijf is gesteld en momenteel telemetrie uitzendt in de 2 meter amateurband. Naast de 2 meter downlink beschikt de satelliet over een uplink in de 70 cm band.

 

Volgens de heer Ubbels is deze nieuwste amateur satelliet ontwikkeld door een team van ongeveer 60 studenten en medewerkers op het gebied van Ruimtevaarttechniek, Elektrotechniek, Wiskunde en Computerwetenschappen van diverse technische scholen in Nederland. Verder verklaart hij dat Delfi-C3 twee experimenten aan boord heeft: één die betrekking heeft op dunne film zonnecellen die ontwikkeld zijn door Dutch Space en het tweede wat een zelfstandig werkende draadloze zonnesensor is welke getest wordt voor het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO.

De brief van de heer Ubbels zegt verder dat Delfi-C3 mede geoördineerd is door de vertegenwoordiger van IARU Region 1, de heer Graham Shirville, G3VZV, en dat de satelliet aan alle noodzakelijke criteria voldoet om een OSCAR nummer toegewezen te krijgen.

In antwoord op de door de heer Ubbels verstrekte informatie, wijs ik hierbij de naam Delfi-C3 OSCAR-64 of Dutch OSCAR-64 toe. De verkorte versie van de twee toegewezen namen wordt uiteraard DO-64.

AMSAT-NA is verheugd DO-64 te kunnen verwelkomen in de familie van Amateur Radio Satellieten. We hopen dat hij zijn missie, het verder onderrichten en interesse opwekken in het Amateur Radio ruimte programma, zal vervullen.
Wij feliciteren iedereen die betrokken is geweest bij het ontwerpen, bouwen, testen en lanceren van deze nieuwe amateur radio satelliet en zien uit naar een lange en productieve staat van dienst.

Ofwel: Delfi-C3 is nu Dutch Oscar-64 DO-64!