BATC introduceert ATV over internet

testbeeld

testbeeldBATC introduceert ATV over internet

De British Amateur Television Club heeft een site opgezet die streaming ATV over het internet mogelijk moet gaan maken. Daarnaast is er de mogelijkheid om cross repeater te werken via het multi screen display. De site krijgt ook een bibliotheek met ATV programma's en mikt erop het centrum te worden van gestreamde ATV events van over de hele wereld

 

Sommige amateurs kennen wellicht al Camstream of andere vormen van repeater streaming, dus is de vraag waarin deze opzet zich onderscheidt. De software is zo geschreven dat multi user display mogelijk is, zodat meer dan een repeater tegelijk bekeken kan worden waardoor CQ ATV uitgezonden kan worden op de ene repeater terwijl anderen mee kunnen kijken en zo een duplex QSO kunnen maken. In het verleden ging dat ook wel met single repeater monitoring maar je kon maar een repeater tegelijk zien en de vertraging leverde enorme problemen op.

www.batc.tv wordt geplaatst in het Telehouse, Docklands data centre in Engeland en is verbonden met een van de primaire internetbackbones om vertraging tot een minimum te beperken. De streamer maakt gebruik van flash media zodat de beeldkwaliteit het beste is wat de huidige techniek kan bieden.