Wolfman Jack is terug

radio

radioWolfman Jack is terug

Deze naam zegt misschien alleen de oudere generatie nog wat (Maar waren we dat niet?). In de tijd dat wij in Nederland luisterden naar piratenzenders als Radio Veronica en Radio Noordzee, had Amerika met een soortgelijk verschijnsel te maken. Alleen kwamen de uitzendingen niet vanaf schepen voor de kust, maar van over de Mexicaanse grens.

 

De absolute top onder de vanuit Mexico uitzendende stations was Wolfman Jack, die tussen platen van The Beatles en The Beach Boys door wolvengehuil en gegrom liet horen, afgewisseld met echt goede moppen. Hij vergaarde een schare trouwe aanhangers voor wie de naam Wolfman synoniem was met Rock’n'Roll.

Hij hield zijn ware identiteit verborgen tot 1973 toen zijn aanhang hem eindelijk kon aanschouwen in de George Lucas film “American Graffiti.”

Hoewel Wolfman Jack (echte naam Bob Smith) alweer zo'n 10 jaar geleden overleden is, zijn zijn fans nog steeds loyaal, en voor de liefhebbers van de jaren 60 muziek zenden radiostations in Amerika af en toe nog herhalingen uit, waaronder American Forces Radio.

Maar nu heeft een Nederlandse firma in communicatie apparatuur de uitzendrechten van Wolfman voor heel Europa gekocht.

Dus als je eens wat anders wilt beluisteren op de kortegolf kan je elke dag van de week afstemmen op een zender in Litouwen op de frequentie 6055 kHz tussen 2130 en 2230 UTC en de goeie ouwe tijd van echte popradio weer herbeleven compleet met de karakteristieke fading en fluitjes zoals die bij het luisteren naar een verre zender horen…