Nieuwe AFN middengolfzender in Duitsland

zendmast

zendmastNieuwe AFN middengolfzender in Duitsland

Op 28 augustus is een nieuwe middengolfzender van het American Forces Network in Vilseck, Duitsland, live gegaan. Deze zender vervangt de oude zender in Grafenwöhr die nogal wat problemen veroorzaakte in elektronische apparatuur in de omliggende huishoudens.

De oude zender, die nabij de bebouwing van Grafenwöhr ligt, leverde sommige bewoners van de basis nogal wat problemen op bij het verbinden met het internet, volgens de AFN technici.

Schade aan het ondergrondse deel van het antennesyteem (radialen) als gevolg van bouwwerkzaamheden verstoorde het signaal van de oude zender en is deels schuldig aan het probleem

De nieuwe zender op AM 1107kHz zendt het programma uit van AFN’s Power Network. De zender werd gebouwd na een studie van $100.000 naar de oorzaak van de problemen en moet betere ontvangst geven voor luisteraars in de gemeenten Grafenwöhr en Vilseck.

In het totaal kost het project de gemeente Grafenwöhr 1.4 miljoen dollar, inclusief de kosten voor het neerhalen van het oude zendergebouw met de bijbehorende antennes. De oude zender wordt overgeplaatst naar de nieuwe zenderlocatie om daar als backup zender voor de nieuwe zender dienst te gaan doen.

De nieuwe zender light in een uithoek van Rose Barracks, ver van de bewoonde wereld. De oude zendlocatie was ongeveer 100 meter van de huizen op de bases…