Commercie wil FM radio’s in mobiele telefoons

cellphone

cellphoneCommercie wil FM radio's in mobiele telefoons

De Amerikaanse commerciele radio industrie zet de Federal Communications Commission onder druk om producenten er van te overtuigen dat ze FM radio in hun mobiele telefoons moeten bouwen. Men wijst op de voordelen voor de publieke veiligheid bij het inbouwen van FM radio's in mobiele apparatuur.

 

In het recente artikel over het kwakkelende DAB kwam dat ook al ter sprake. De toonaangevende industrieen voeren als argument aan dat de problemen die kleefden aan het inbouwen van FM chips in mobiele apparatuur merendeels overwonnen zijn, en dat de chip ongeveer een dollar kost (70 eurocent) en dat een interne FM antenne reeds in 17 van de in Amerika beschikbare modellen mobiele telefoons zit. Meer dan 30% van de wereldwijd beschikbare mobiele telefoons is al voorzien van een FM ontvanger en de energie die door de FM chip gebruikt wordt is te verwaarlozen.

Men wijst er wel op dat de mobiele-telefoon-industrie een noodwaarschuwingssysteem aan het ontwikkelen is dat gebaseerd is op SMS broadcast technieken. Maar volgens de radio industrie is dit systeem duur en duurt de invoering van dit systeem nog jaren.

Met de in Nederland gebruikelijke instructie bij rampen "ramen en deuren sluiten en afstemmen op de lokale omroep" in het achterhoofd, is dat advies zo gek nog niet. De batterij-gevoede radio uit het noodpakket zal het op cruciale momenten net niet blijken te doen omdat de batterijen leeg blijken te zijn, terwijl vrijwel iedereen dag en nacht met een geladen mobieltje rondsjouwt. En als die ook in staat is om gewone FM Broadcast te ontvangen, heb je altijd je informatiekanaal bij de hand…