Nieuwe amateur-antennes op ISS geinstalleerd

ISS

ISSNieuwe amateur-antennes op ISS geinstalleerd

De Hardware Manager van ARISS US, Lou McFadin, W5DID laat weten dat al het teamwerk en alle inspanningen om het ARISS amateur radio station aan boord van het ISS uit te breiden, tot succes hebben geleid nu afgelopen weekend de nieuwe dual band 2m/70CM antenne geplaatst is aan de buitenkant van ESA's Columbus module.

 

Lou feliciteerde het team: "Dit is een voorbeeld van nauwe samenwerking tussen radio amateurs en een ruimtevaart organisatie. Dit antenne project werd geheel gefinancierd door AMSAT-NA en vrijwilligers die de antennes voor zowel een ESA experiment als voor ARISS hebben gebouwd. Ik ben trots op al het teamwerk en de moeite die in dit project gestoken zijn."

De nieuwe ARISS antenne lijkt erg veel op de antennes die ook al op de Russische service module staan. Zodra de antennes op hun plek staan zal het ARISS team beginnen met het overbrengen van de amateur radioapparatuur naar de Columbus module.

Lou besluit met aandacht te vragen voor de enorme bijdrage van het ESA aan dit experiment, de lancering en de ruimtewandeling die deze uitbreiding van amateur radio aan boord van het ISS mogelijk hebben gemaakt.

Een samenvatting van de tweede ruimtewandeling:

 

 

AMSAT-NA
http://www.amsat.org/

AMSAT Bulletin Board AMSAT-BB
http://www.amsat.org/amsat-new/tools/maillist/

AMSAT Twitter:
http://twitter.com/AMSAT

AMSAT-UK
http://www.uk.amsat.org/