DGPS in Zoetermeer!

DGPS

DGPSDGPS in Zoetermeer!

Ondanks alle mooie beloften van communicatie-bobo's van de verenigingen en het AT, gaat men gewoon door met het vervuilen van onze amateurbanden. Paul PA3DFR spotte een verdachte container in Zoetermeer en ging op onderzoek uit…

 

Paul rapporteert:

"Ongeveer een maand geleden ging ik naar een leverancier toen ik een voor mij verdachte container tegen kwam. Vanmorgen moest ik daar weer heen en heb toen maar even wat spullen meegenomen om te kijken of mijn vermoeden juist was.

Een gemodificeerde TM421: achter de preamp zit een meetpunt die ik naar buiten heb uitgevoerd. Deze uitgang vervolgens aangesloten op een counter. Zo kan je heel snel de frequentie bepalen.

Een hand-GPS en een fototoestel mee, en jawel, er staat een DGPS zender op 439,9125MHz, dus in de amateur-band. De container staat aan het begin van de Prismalaan west bij het prisma bedrijvenpark.

Coördinaten van de zender zijn N 52.02.614 E 4.31.417

Ik schat dat het vermogen ±  5W is met een antennehoogte van ± 6 meter. De zender staat constant data uit te zenden."

En inderdaad: ik zit nu in de shack en de zender is bij mij goed te horen. Overigens staan er kennelijk nog veel meer, want op 439.9375 zit er een die bij mij nog veel harder is. Ben benieuwd wanneer daar definitief wat aan gedaan wordt. Een kleine impressie van zo'n DGPS-stoorzender:

Kaart

 

dgps1

 

dgps2

 

dgps3