Bliksem website

bliksem

bliksemBliksem website

Eentje voor je favoriete links: De website Blitzortung.org geeft informatie over de lokatie van onweersbuien boven de Britse eilanden, Europa en Noord Amerika.

 

Het netwerk bepaalt de plaats van electromagnetische ontladingen in de atmosfeer (bliksemflitsen) gebaseerd op de time of arrival (TOA) methode (hoe lang duurt het voor een electromagnetische ontlading ontvangen wordt).

Het bestaat uit diverse locaties waar de signalen ontvangen worden en een centrale server die de gegevens verwerkt. De ontvangstlocaties sturen hun gegevens met korte intervallen via het internet naar de centrale server.

Elk gegevensblok bevat de preciese tijd waarop de ontladingsimpuls ontvangen is ("sferic") en de exacte geografische positie van de ontvangstlocatie. Met de informatie van alle ontvangers wordt de exacte positie van de ontladingen berekend.

Het doel van het project is om een goedkope bliksem-weergavesite te realiseren met zoveel mogelijk ontvangstlocaties.

Blitzortung (Lightning Detection): http://www.blitzortung.org/